SOIURILE DE TRANDAFIR PENTRU DULCEATA APARTIN TRANDAFIRILOR ANTICI CU MICI EXCEPTII.CODITORIUM ,KODITOR-ROSSE SAU TRANDAFIRUL UNGURESC[GALICA ROSE]DE UN ROSU PRPURIU INCHIS.-GERTRUDE JEKYLL,TRANDAFIRUL ENGLEZESC[AUSTIN]ROZ INTENS.-LUISE ODIER[BURBON ROSE]ROZ PRECUM CEI DIN FOTOGRFIE,SI CEI PE CARE-I FOLOSECC IN PREZENT LA DULCEATA SI CEAI.-RETETA DULCEATA TRANDAFIRI:INGREDIENTE-250 GR.PETALE DE TRANDAFIRI,1 KG.ZAHAR,1 KG. APA,3 LAMAI,SCORTISOARA ZDROBIATA MARUNT DPA GUST,NU PULBERE CARE TULBURA CULOAREA.PREPARARE:SE PUNE APA LA FIERT INPREUNA CU ZAHARUL SI SCORTISOARA,TIMP IN CARE SE FREACA PETALELE DE TRANDAFIR CU ZEAMA DE LA DOUA LAMAI PENTRU A NU-SI SCHIMBA CULOAREA.IN MOMENTUL CAND DA IN CLOCOT SE PUN PETALELE DE TRANDAFIR LA FIER CU CELELALTE INGREDIENTE ADAUGANDU-SE SI 5 PACHETE DE ZAHAR
VANILAT.SE LASA LA FIERT LA FOC MIC 2-3 ORE,OBSEVANDU-SE CONSTANT INGROSAREA ACESTEIA,SPRA SFARSIT PUNANDU-SE SI ZEAMA DE LA CEALALTA
LAMAIE.SE PUNE IN BORCANE POTRIVITE,FIERBINTE PENTRU A AJUTA LA O STERILIZARE CAT MAI BUNA.POFTA BUNA.